
Cum să îți îmbunătățești memoria și să fii mai energic? Alege suplimentele potrivite!
7 iulie 2025Ții minte fixurile pe care le avea copilul tău când era mai mic și cum colțul de pâine puțin mai mare sau locul de la masă trezeau adevărate dezbateri? Același copil care trece printr-o alergie s-ar putea să treacă prin suferințe mult mai grele decât cele fizice cauzate de mâncărime sau inflamație. Dezvoltarea emoțională și socială a copilului tău poate să fie influențată negativ de reacțiile alergice care îl deranjează. Cum acționezi?
Noi, la VindecaDAI, nu te învățăm să fii părinte, dar te ajutăm să gestionezi mai bine situațiile legate de alergiile copilului tău. În cartea pe care am scris-o vei găsi informații care te vor ajuta să tratezi natural alergiile prin care trece copilul tău.
Și copiii pot să fie cruzi
Dacă un copil nu primește educație nu poate discerne până unde este bine să meargă cu jocurile sau răutățile. Imaginația acestora este bogată, iar petele roșii, mâncărimea sau umflăturile pe care le are copilul tău din cauza alergiei, îl pot face ținta jignirilor și glumelor. Interacțiunea cu grupurile sale ar putea să fie compromisă, iar cel mic va trece prin anxietate, izolare, frustrare și chiar dificultăți de concentrare la școală.
Cum sunt afectate dezvoltarea emoțională și socială?
Când vine vorba despre reactii alergice la copii, impactul nu rămâne doar la nivel de fizic, ci se poate duce mult mai departe. Iată o parte dintre aspectele care pot să fie valabile și în cazul copilului tău:
- Anxietatea și stresul – reacțiile alergice sunt cele care pot să revină în diferite episoade, mai severe sau nu. Un copil care a trecut deja printr-o astfel de experiență ar putea să fie stresat că s-ar putea repeta. Sau când cel mic observă că au trecut câteva zile și încă sunt semne ale alergiei, ar putea să simtă că nu va trece niciodată și se va simți anxios.
Este necesar să îi explici copilului tău cum se formează o alergie. De ce apare și că perioada în care se formează nu ține pentru totdeauna, ci trebuie să elimini factorii de la care se produce.
- Iritabilitate – copilul tău ar putea să fie deranjat de faptul că are nasul înfundat, că nu poate respira normal și că are și mâncărimi. Acest lucru i se poate părea frustrant și el ar putea să aibă starea de spirit afectată.
- Scăderea stimei de sine – copiii pot să dezvolte o părere negativă despre ei dacă se diferențiază prin ceva de restul copiilor pe care îi cunoaște. În cazul în care în grupul lor de prieteni nu mai este nimeni cu alergie, s-ar putea să se simtă excluși.
- Limitarea participării la anumite activități – alergiile fac ca activitățile sportive sau alte evenimente organizate de școală să fie doar ocazii de excludere pentru copilul care are alergii.
Ce poți face tu pentru copilul tău?
Copiii au nevoie de sprijin medical, dar și emoțional. Tu, ca părinte, trebuie să le îndeplinești pe ambele până ajungi la un medic specialist. Identifică ce factori provoacă alergia și dezvoltă un plan prin care poți să îi eviți. Discută cu copilul tău despre aceste aspecte și începe cu un tratament naturist dacă nu este vorba despre reacții severe. Poți discuta chiar și la școală sau la grădiniță despre situațiile prin care trece copilul pentru ca situația să fie gestionată profesional.
Alergiile sunt o provocare pentru întreaga familie, chiar și atunci când doar copilul suferă de una. Ai grijă să poți fi un ajutor și până vei ajunge la un medic specialist. Citește cartea VindecaDAI și vei putea să gestionezi altfel situația.