Cauzele dermatitei atopice la copii: ce trebuie să știi
18 noiembrie 2024Despre cauze comune am tot discutat – a sosit timpul să-ți dezvăluim și un factor mai puțin cunoscut ce poate declanșa dermatita atopică chiar dinainte ca bebelușul să se nască.
Mulți părinți amână decizia de a avea un copil, un lucru de înțeles în zilele noastre. Un copil are nevoie de părinți stabili financiar și emoțional, iar, atunci când aceste lucruri nu sunt prezente, aceștia aleg să folosească anticoncepționale orale pentru a preveni sarcinile nedorite sau de a amâna apariția pe lume a unui copil, deși aceștia și l-ar dori. Datorită faptului că aceste pastile se joacă, figurativ, cu hormonii femeilor, a fost destul de surprinzător și nu prea, în același timp, să aflăm că anticoncepționalele sunt posibile cauzele dermatitei atopice, chiar și dinainte să se nască bebelușul. Așadar, te întrebi, cum e posibil așa ceva?
Cum pot anticoncepționalele să cauzeze DAI
Despre acest subiect poți citi mai mult în cartea noastră, însă îți putem explica pe larg. Dacă, în anul în care te hotărăști să faci un copil, iei anticoncepționale, acestea vor crește riscul ca pruncul tău să sufere de dermatită atopică.
De exemplu, dacă din ianuarie și până în martie ai folosit metode contraceptive precum pastila de a doua zi sau alte căi, dar în mai te-ai hotărât, împreună cu partenerul tău, să faceți un copil, atunci efectele anticonceptionalelor se vor resimți la nivel molecular, chiar dacă efectele au trecut. Nu e garantat că bebelușul tău se va confrunta cu dermatita atopică, dar e un lucru bine de știut în cazul în care planurile tale se schimbă.
Deci, dacă luați această decizie împreună atat timp cat ai luat anticoncepționale, merită să mai așteptați puțin pentru a evita riscurile ce vin la pachet.
Bebelușul tău suferă de dermatită atopică? Află ce e de făcut!
S-ar putea să citești acest articol în speranța că vei găsi modalități de ameliorare a dermatitei atopice – sau a eczemei, așa cum i se mai spune – iar de aceea, îți oferim și o mână de ajutor prin intermediul câtorva sugestii pe care le poți încerca, pentru a ameliora și vindeca această afecțiune care îngrijorează mulți părinți.
- Cu ce speli hainele bebelușului? Detergenții agresivi pot declanșa eczema. Alege detergenți cât mai blânzi și naturali.
- Folosește un umidificator, deoarece eczema poate fi declanșată și din cauza aerului uscat. În aceeași sferă, evită să folosești uleiuri esențiale, deoarece parfumul poate irita pielea bebelușului.
- Alăptezi? Verifică-ți dieta. Unele alimente pot avea metale grele, cum ar fi tonul. Știai că acest pește conține o cantitate ridicată de mercur? Încearcă să mănânci o dietă mediteraneană în timpul alăptării, deoarece este una echilibrată și plină de nutrienți buni atât pentru mamă, cât și pentru sugar. Nu doar că laptele tău va fi mai sănătos pentru bebeluș, te vei simți și tu mai bine, având mai multă energie.
Acestea sunt doar câteva sfaturi de bază din multe altele utile pe care le vei găsi în cartea noastră verde – pe lângă acest subiect, vei găsi și tratamente pentru alergii și moduri de prevenție. Comandă acum VindecaDAI!